Ιστορικά Στοιχεία: Όπως υποδηλώνει και το όνομα της Märzen, ιστορικά, παρασκευάζονταν τον Μάρτιο και αποθηκεύονταν σε κελάρια-σπηλιές όπου η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη απ’ ότι στην ύπαιθρο τους καλοκαιρινούς μήνες. Μια άλλη εκδοχή, εντοπίζει την ανάπτυξη αυτου του είδους Lager από το ζυθοποιείο της Spaten το 1841, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της βύνης Vienna.Οι πρώτες εκδοχές είχαν να κάνουν με μπίρα σκούρου καφέ χρώματος και “δυνατή σε αλκοόλ”. Η Γερμανική κεχριμπαρένια εκδοχή της σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στο Oktoberfest του 1841, μία παράδοση που κράτησε μέχρι και σήμερα, ως η τυπική μπίρα του φεστιβάλ.
Limited Edition - Κεχριμπαρένιο-πορτοκαλί χρώμα και σχεδόν διαυγής με λευκό, σταθερό, παχύ αφρό. Αρώματα βυνών, ξεροψημένης κόρας ψωμιού με απαλές νότες καβουρδίσματος.
Τύπος: Lager – Märzen / Oktoberfest
Προφίλ: Κεχριμπαρένιο-πορτοκαλί χρώμα και σχεδόν διαυγής με λευκό, σταθερό, παχύ αφρό. Αρώματα βυνών, ξεροψημένης κόρας ψωμιού με απαλές νότες καβουρδίσματος. Αρχικά διακρίνεται ο έντονος βυνώδης χαρακτήρας που στη συνέχεια αλλάζει σε ελαφριά γλυκάδα καραμέλας και μπισκότου και τελειώνει με μία απαλή αίσθηση πικράδας με πιπεράτες νότες. Σώμα και ενανθράκωση μέτριας έντασης, επίγευση που διαρκεί και σε καλεί να πιείς την επόμενη γουλιά.
Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4-6 βαθμοί
Φιάλη: 500 ml
Alc: 5,7 % vol
IBU: 17
Food pairing: Κρεατικά όπως λουκάνικα, σνίτσελ χοιρινού, κότσι χοιρινό, ψητό μοσχάρι, πατατοσαλάτα, πατατόσουπα, ξινολάχανο, Βαυαρικά pretzel και γλυκά όπως strudel τυριού με κεράσι και αφράτα μπισκότα σοκολάτας