Υγιεινή μπίρα: ιδιότητες και οφέλη στην υγεία
Η μπίρα είναι ένα αγαπημένο ποτό που δεν το αποχωρίζεται σχεδόν κανείς. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως έχει πολλαπλά οφέλη που κάνουν καλό στην υγεία.
Σκεφτείτε το γεγονός ότι όσοι καταναλώνουν ένα με δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα όχι μόνο δεν κάνουν κακό στον οργανισμό αλλά αντιθέτως τον βοηθάνε σε πολλούς τομείς.
Η μπίρα βέβαια που κάνει καλό στην υγεία θα πρέπει να είναι και ποιοτική και φρέσκια που σημαίνει ότι θα είναι αφιλτράριστη και απαστερίωτη κατά συνέπεια και πιο αγνή και φυσική.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Lola Beer είναι μια μπίρα που αν και νέα στο χώρο του Ζύθου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό.
Είναι θολή, γευστική και αρωματική, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις πρώτες ύλες της καθώς και της μαγιάς, η οποία έχει υψηλή θρεπτική αξία.
Σχετικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα έχει πολλαπλά οφέλη στην καρδιά, στον εγκέφαλο, ακόμη και στην ψυχική μας υγεία.
7 λόγοι που η μπίρα κάνει καλό στην υγεία
1. Πιο δυνατά οστά
Η μπύρα περιέχει πυρίτιο, ένα στοιχείο που βοηθάει στην υγεία των οστών. Μια μελέτη έδειξε ότι όσοι απολαμβάνουν ένα με δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών.
2. Κάνει καλό στα νεφρά
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η μπίρα βοηθάει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό που της προσδίδει διουρητική δράση.
3. Κάνει καλό στην καρδιά
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ιταλία, με δείγμα πάνω από 200 χιλιάδες άτομα όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα είχαν κατά 31% μειωμένη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, λόγω των φυσικών αντιοξειδωτικών που περιέχει η μπύρα, τις γνωστές φαινόλες.
4. Βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου
Εάν καταναλωθεί μια μπίρα την ημέρα μειώνετε η πνευματική εξασθένηση των γυναικών μεγάλης ηλικίας τουλάχιστον κατά 20%.
5. Η καλή μπίρα είναι πλούσια σε Βιταμίνες B
Ένα ποτήρι μπίρας μπορεί να δώσει στον οργανισμό το 12,5% της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Β6.
6. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Μια μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηλικίας από 25 έως 40 που έπιναν μπύρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν άλλου είδους αλκοολούχου ποτού.
7. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Η μπύρα περιέχει xanthohumol, ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στα άνθη λυκίσκου και στην μπύρα, το οποίο καταπολεμά και απομακρύνει τα ένζυμα που προκαλούν καρκίνο.